×
Meniu

5 mii de locuitori vor avea acces la traseul Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca

25 mii de locuitori vor avea acces confortabil la drumul republican Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca

Agenția de Dezvoltare Regională Centru implementează un proiect de construcție a unui segment de drum care va facilita accesul locuitorilor din regiune către mai multe trasee naționale.

În urma realizării proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potential industrial regional a orașului Hâncești prin construcția capitală a drumului de ocolire”, circa  25726,5 de locuitori vor avea acces confortabil la drumul republican Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca R3 şi R34. Implementarea acţiunii exclude pericolul de inundare a 450 de case, de asemenea atractivitatea investiţională a localităţii va fi majorată, iar oamenii vor beneficia de noi locuri de muncă.

ec9e5d4418cddeb916f54861fa51abb5_LPrin construcția drumului de ocolire traficul naţional şi internaţional se va transfera în afara centrului urban, va contribui la dezvoltarea economică a localităţii şi respectiv se vor  îmbunătăţi condiţiile de viaţă a locuitorilor oraşului.  Drumul este important şi pentru sectorul de exploatare a digurilor râului Cogâlnic şi a canalelor de desecare din luncă care deservesc aceste construcţii pe o lungime de peste 20,0 km.

       În afară de localitatea orașului Hâncești, drumul dat deschide o mare perspectivă de dezvoltare şi pentru celelalte sate şi localităţi a raioanelor învecinate.

Suma solicitată din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru realizarea acestui proiect este de  28 517,16 mii lei, iar pentru anul 2014 au fost alocați 10 098,60 mii lei.

 La data de  16 septembrie curent specialiști din cadrul secției Managementul proiectelor ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru au întreprins o vizită de monitorizare a proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potenţial industrial regional a orașului Hâncești prin construcția capitală a drumului de ocolire”.  Vizita a fost întreprinsă cu participarea antreprenorului general al proiectului, Norton SRL, unde s-a constatat că lucrările decurg conform graficului de execuție. La moment se finalizează lucrările de acoperire a drumului cu stratul de prundiș, iar în paralel a fost început procesul de instalare a bordurilor pentru trotuar. Finalizarea proiectului este planificată pentru anul 2015.